Standard

Vleesvarkens optimaal afleveren een must in moeilijke marktomstandigheden. / De Smet, Sarah; Leen, Frederik; Van Meensel, Jef; Millet, Sam.

In: Drietandmagazine, Nr. 14, 18.04.2019, blz. 19-20.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

Harvard

APA

Vancouver

Author

Bibtex

@article{589fc629ad894a5cabb242a9f8abbdfd,
title = "Vleesvarkens optimaal afleveren een must in moeilijke marktomstandigheden",
abstract = "Via de ILVO-tool Slachtdoordacht (www.slachtdoordacht.be) maken we aan de hand van recente prijsinfo een simulatie om het economisch optimaal slachtgewicht per afgeleverde gelt en barg te berekenen. De tool biedt je een concreet antwoord op volgende vragen: 1) hoe sterk hangt het optimaal slachtgewicht af van de marktomstandigheden?; 2) wat is het verschil aan bruto marge wanneer ik afwijk van het optimale slachtgewicht? en 3) wat is de invloed van de dierprestaties op het optimale slachtgewicht? Kortom, een must voor de varkenshouder om zijn bedrijfsvoering te optimaliseren!",
keywords = "B350-groei-van-dieren, vleesvarkens, slachtgewicht, tool",
author = "{De Smet}, Sarah and Frederik Leen and {Van Meensel}, Jef and Sam Millet",
year = "2019",
month = "4",
day = "18",
language = "Nederlands",
pages = "19--20",
journal = "Drietandmagazine",
publisher = "Algemeen Boerensyndicaat Groep",
number = "14",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vleesvarkens optimaal afleveren een must in moeilijke marktomstandigheden

AU - De Smet, Sarah

AU - Leen, Frederik

AU - Van Meensel, Jef

AU - Millet, Sam

PY - 2019/4/18

Y1 - 2019/4/18

N2 - Via de ILVO-tool Slachtdoordacht (www.slachtdoordacht.be) maken we aan de hand van recente prijsinfo een simulatie om het economisch optimaal slachtgewicht per afgeleverde gelt en barg te berekenen. De tool biedt je een concreet antwoord op volgende vragen: 1) hoe sterk hangt het optimaal slachtgewicht af van de marktomstandigheden?; 2) wat is het verschil aan bruto marge wanneer ik afwijk van het optimale slachtgewicht? en 3) wat is de invloed van de dierprestaties op het optimale slachtgewicht? Kortom, een must voor de varkenshouder om zijn bedrijfsvoering te optimaliseren!

AB - Via de ILVO-tool Slachtdoordacht (www.slachtdoordacht.be) maken we aan de hand van recente prijsinfo een simulatie om het economisch optimaal slachtgewicht per afgeleverde gelt en barg te berekenen. De tool biedt je een concreet antwoord op volgende vragen: 1) hoe sterk hangt het optimaal slachtgewicht af van de marktomstandigheden?; 2) wat is het verschil aan bruto marge wanneer ik afwijk van het optimale slachtgewicht? en 3) wat is de invloed van de dierprestaties op het optimale slachtgewicht? Kortom, een must voor de varkenshouder om zijn bedrijfsvoering te optimaliseren!

KW - B350-groei-van-dieren

KW - vleesvarkens

KW - slachtgewicht

KW - tool

M3 - A4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

SP - 19

EP - 20

JO - Drietandmagazine

JF - Drietandmagazine

IS - 14

ER -